Waarom zou je als winkel in narrowcasting investeren?

Narrowcasting is een zeer effectieve manier om een kleine en gerichte groep mensen te bereiken. Als winkel kan je hiermee een boodschap overbrengen aan bezoekers of het personeel.

Door de effectiviteit van het op deze manier bereiken van de groep mensen die je voor ogen hebt is het investeren in narrowcasting als winkel een slimme investering.

Als hiermee bijvoorbeeld meer klanten dingen in de winkel kopen of personeel beter in staat is verkopen te realiseren dan zal de investering vanzelf worden terugverdiend. Om dit aan te tonen geven we twee voorbeelden van manieren waarop narrowcasting voor meer verkopen in een winkel kan zorgen. Bekijk ook onderstaande video met een voorbeeld:

Zorgen dat winkelbezoekers meer kopen

narrowcasting omzet

Narrowcasting heeft een omzetverhogend effect.

Investeringen die winkels doen zullen natuurlijk altijd gericht zijn op het realiseren van meer verkopen. Wanneer iets ervoor kan zorgen dat bezoekers van de winkel meer kopen dan is het een no-brainer om hierin te investeren.

Dit zal namelijk tot meer winst leiden en de extra inkomsten zorgen ervoor dat er na de investering meer geld overblijft. Narrowcasting kan bijvoorbeeld een beeldscherm zijn in de winkel die bezoekers een bepaalde boodschap tonen.

Dit kunnen producten zijn die je graag extra onder de aandacht wilt brengen, maar ook beelden die een bepaalde sfeer moeten overbrengen waarvan je verwacht dat mensen hierdoor waarschijnlijker de aangeboden producten in de winkel zullen kopen.

Personeel trainen om betere verkopers te worden

Bij narrowcasting voor winkels denken de meeste mensen in eerste instantie aan digital signage op de winkelvloer om dingen onder de aandacht van winkelende personen te brengen. Dit is echter niet de enige reden waarom je als winkel in narrowcasting zou moeten investeren.

Meer verkopen kunnen namelijk ook gerealiseerd worden wanneer het medium wordt gebruikt om personeel te trainen. Je kan namelijk ook een boodschap speciaal voor het personeel laten zien op plekken waar zij regelmatig tijd doorbrengen.

Hierin kan je hun eraan herinneren om klanten op bepaalde acties te wijzen bij het afrekenen. Of dingen die zij zeker moeten zeggen om de kans op een verkoop te vergroten. Het zijn deze informatieve boodschappen die ertoe kunnen leiden dat personeelsleden betere verkopers worden.