Ook incasso hoort bij het hebben van een bedrijf

Het hebben van een goede partner op het gebied van incasso is heel prettig. Bij openstaande rekeningen kunt u namelijk altijd terugvallen op deze partij, en uw openstaande rekeningen overdragen voor een correcte en snelle afhandeling. Zo worden uw rekeningen snel, gemakkelijk en effectief ingevorderd.

Automatisch incassobureau inschakelen

bedrijvenSommige bedrijven kiezen ervoor om hun administratie zo in te richten dat het incassotraject automatisch wordt ingezet op het moment dat een rekening open blijft staan. Dit kan veel voordelen bieden, zeker voor een wat grotere organisatie. Maar niet enkel grote organisaties hebben baad bij een partner voor incasso. Ook het MKB en de ZZP’er kunnen er veel aan hebben om het incasso traject uit te besteden aan een bedreven partij.

In het geval van de ZZP’er wordt er nog wel eens getwijfeld om het incassobureau in te schakelen. Waarom? Ondernemers zijn bang dat ze op deze manier volgende keer de opdracht niet meer krijgen. Het feit blijft dat een openstaande rekening u geld kost. Ten eerst kost het u tijd om achter de rekening aan te moeten, deze tijd kunt u als ondernemer beter gebruiken.

Andere nadelen van openstaande rekeningen

rotterdam incassoEn ten tweede mist u hierdoor rente. Het is dus niet meer dan logisch dat uw rekeningen op tijd worden betaald, en het inschakelen van een incassobureau is dus een professionele keuze. De benadering door een derde partij (het incassobureau) heeft in veel gevallen een positief effect. U hebt er zelf geen omkijken meer naar, de professionals die hier dagelijks meer werken zullen zich voor u inspannen om de rekening betaald te krijgen. Kiest voor het Incassobureau weet u zeker dat er van een goede strategie gebruik gemaakt zal worden, en uw rekeningen snel worden geïncasseerd.

Vraag altijd goed door over de methodes van het incassobureau. Een goed bedrijf zal transparant zijn, en u graag vertellen welke methodes beschikbaar zijn. Mocht de rekening na het traject nog steeds open staan, is er nog de mogelijkheid om een deurwaarder in te schakelen. Het is ook prettig als het incassobureau deze diensten ook aan kan bieden. Informeer naar de mogelijkheden. Wilt u weten hoe de strategie van  No cure no pay precies werkt kunt u altijd informatie inwinnen bij uw incassobureau.